Broj poruka : 35 Points : 51 Reputacija : 0 Datum upisa : 27.04.2011 Godina : 29 Lokacija : Obrenovac
Naslov: Moj rodjak sa sela Ned Jun 12, 2011 1:18 pm
Moj rodjak sa sela je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova (Dragan Jovanović, Vojin Ćetković, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Lazar Dubovac, Nebojša Glogovac...) i ljudskih odnosa čije je mesto dogadanja uglavnom selo, lepo i slikovito kroz sva četiri godišnja doba, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac - sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tudje probleme.
Serija "Moj rođak sa sela" prati dve paralelne priče; jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića koji se razočaran iznenada vraća u zavičaj.
Milomir Vranić (Vojin Ćetković) je potpukovnik vojske Jugoslavije, obaveštajac koji je otišao u invalidsku penziju te je poslat na selo zbog informacija koje ima. On se potom vraća u svoje rodno selo i, pošto je jedinac a roditelji su mu umrli, zatiče praznu kuću… i tu se susreće sa porodicom Malešević i svojim bratom od ujaka, Drakčetom (Dragan Jovanović), koji je poznatiji kao slavuj iz Gruže, šarmer i zavodnik. Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni.
"Moj rođak sa sela" je priča o nama danas, posle svih pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže svoj mir.
Trajanje epizode: 55 min Godina: 2008. Zemlja: Srbija Žanr: drama, komedija Režija: Marko Marinković